Chokladbollskaka
Dags för ett bak- och fikatips. Chokladbollsbotten med mintchokladöverdag.. mmm! Supergott och enkelt recept:
450 g smör
5 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
1½ dl kakao
6 msk starkt kaffe
16 dl havgregryn
Tryck ut i långpanna (ca 30x40cm)
Smält 2x200 g Marabou mintchokladkaka i vattenbad.
Häll över kakan och låt kallna i kylskåp. Skär i fyrkantiga bitar.
Kan också göras i tårform med löstagbara sidor, då tar man hälften av ovanstående ingredienser.
Se så enkelt och okomplicerat det var. Testa och njut :)
450 g smör
5 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
1½ dl kakao
6 msk starkt kaffe
16 dl havgregryn
Tryck ut i långpanna (ca 30x40cm)
Smält 2x200 g Marabou mintchokladkaka i vattenbad.
Häll över kakan och låt kallna i kylskåp. Skär i fyrkantiga bitar.
Kan också göras i tårform med löstagbara sidor, då tar man hälften av ovanstående ingredienser.
Se så enkelt och okomplicerat det var. Testa och njut :)
Kommentarer
Trackback